Konjak houbička působí jako jemný exfoliátor, který velmi šetrným způsobem odstraňuje nečistoty a odumřelé části pokožky.
Konjaková houbička nese svůj název po rostlině zvané Amorphophallus Konjac, konjaková brambora.
Je to vytrvalá rostlina původem z Asie, v Japonsku známá jako Konnyaku a v mimo asijských zemích velmi často také jako Ďáblův jazyk. Konjaková brambora je pěstována jako potravina zejména v Japonsku a Korei, ale její plané odrůdy vyrůstají v jihovýchodní Asii, Číně, Korei a Japonsku. Japonci konzumují konjak více než 1500 let a již více než jedno století je konjak využíván v Japonsku jako prostředek pro léčebnou kůru citlivé kůže.. Původně, v 6. století, byl uváděn jako lék poté, co u něho byly rozpoznány jeho zdravotní účinky. Jedná se o zcela přírodní zdroj potravy. 97% konjakové hmoty tvoří voda, 3% polysacharid glucomannan a vláknina.
Rostlina Amorphophallus konjac je zásaditá. Obsahuje vodu, bílkoviny, uhlovodíky, tuky, sodík, draslík, hořčík, železo, fosfor, měď, zinek, vitamín A, vitamín E, vitamín D, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B5, vitamín B6, vitamín B12, vitamín C, niacin, mastné kyseliny, kyselinu listovou a vlákninu – není proto překvapením, že se tato rostlina stala tak oblíbenou potravinou, ale také prostředkem pro péči o pokožku.
Tato houbička je vhodná pro všechny typy pokožky, ale díky obsahu aktivního černého uhlí se doporučuje pro pokožku se sklony k akné, vyrážkám a pupínkům, černým tečkám.
Návok k použití: Jednodušše houbičku namočte na pár sekund pod tekoucí vodou, dokud nezměkne a nepromění se v hladkou a měkoučkou hmotu. Lze použít s čistícím pleťovým přípravkem, mýdlem nebo samotnou. Jemně masírujte obličej nebo tělo krouživými pohyby. Po použití pečlivě opláchněte pod teplou tekoucí vodou, opatrně vymačkejte (nekroutíme/ neždímáme) a nechte viset na větraném místě, aby nezatuchla. Správná péče prodlouží životnost houbičky, aby vám mohla sloužit alespoň 3 měsíce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.